Roeien (sport), teamsport/individueel

Roeien is een sport waarbij met behulp van riemen een boot vooruit gestuwd wordt. Roeien onderscheidt zich van kanoën omdat de roeiers tegengesteld aan de vaarrichting kijken. Ook levert de boot het draaipunt voor de roeiriem, terwijl bij kanoën de peddel geen verbinding met de boot heeft. Daarnaast komt de kracht bij roeien vooral uit de benen, waar deze bij kanoën uit de armen komt.

Als sport kan roeien individueel of in ploegverband beoefend worden. Er is een aantal verschillende disciplines bij het roeien. In de skiff, een boot voor één persoon, wordt er altijd geroeid met twee riemen. Bij boten met twee of meer roeiers zijn er twee mogelijkheden. Of iedere roeier heeft één riem (boordroeien) of iedere roeier heeft twee riemen (scullen). In het grootste reguliere nummer, de acht met stuurman, wordt meestal geroeid met één riem per roeier.

Een andere, minder bekende vorm van roeien is sloeproeien.

Gymnastiek sport KNGU

 

 

BMX / Wielersport KNWU

 

 

Paardensport KNHS

 

 

Tafel- & Tennissport

 

Badminton NBB

 

 

Kanovaren en Zeilen oa.

 

 

Springen & synchro. zwem

 

 

Overige balsporten

 

 

Schiet vechtsport & -kunst

 

Triatlon Moderne vijfkamp

 

Klassieke Spelen

 

...

Maar belangrijker nog: ...

Wie zijn de kampioenen van morgen!?

 

— ... — ...

— ... —

— en JIJ ?! — in welke dicipline?!

— Deelname aan Competities; Wedstrijd ervaring; ...etc.

...

— ..., ...

— ...etc.

 

Kortom: Weet jij voor wie wij ons kunnen en mogen inzetten en bijdragen aan de ontwikkeling van deze jongtalenten.nl tot aan de topsport(st)er.nl in jouw (hobbie)sport?! <Stuur ons een bericht>

De sponsor combi Zaterdag.nl en YouAre.nl is samen met topsport(st)er.nl immers hét podium voor ALLES 'You LOVE'!

Daar waar doelstellingen en de benodigdheden duidelijk worden gepresenteerd aan jouw doelgroep zelf, uw klanten, relaties of andere populatie. Hoe bij hen de contactvonk te laten overslaan, hen te interesseren, inspireren en over te halen tot aankoop, het opnemen van jouw informatieve boodschap of jou te sponsoren en donateurs te activeren (...jij daardoor DIRECT de donaties in ontvangst kan nemen).

Daar waar wij samen bouwen aan een stevig ONLINE imago voor jou.

Ondersteunen waar mogelijk, jou ook helpen met crowdfunding in de meest uitgebreide zin des woords verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Dit alles om de deelname aan competities en wedstrijden (uiteindelijk) ook internationaal voor jou mogelijk te maken.

Naar volledige website