Bobsleeën

Bobsleeën bij de Olympische Winterspelen Sotsji 2014 o.a. — In Vancouver had Nederland sinds zeer lange tijd weer een decent bobsleeteam. Stuurman Edwin van Calker blies echter op het laatst zijn run in de viermansbob af, omdat hij de baan te gevaarlijk vond. Dat was begrijpelijk, omdat hij bijna onderuit ging in de tweemansbob en bovendien was in de week ervoor bij een testrun een Georgische rodelaar verongelukt. Van Calker heeft aangegeven weer mee te willen doen, maar het zal zwaar worden om een plak te krijgen, want meestal wint Duitsland, Canada, USA of Oostenrijk.

Olympische winterspelen

Lokatie: Sliding Center Sanki

 

Olympisch Mannenprogramma Bobsleeën Sotsji 2014

Tweemansbob

Viermansbob

 

Olympisch Vrouwenprogramma Bobsleeën Sotsji 2014

Tweemansbob

 

Nieuws flits — Van Calker acht medaille niet reëel met viermansbob
Gepubliceerd: 19 februari 2014

Edwin van Calker heeft veel vertrouwen opgedaan in de runs met de tweemansbob op de baan in Sotsji. Met de viermansbob is een top tien-klassering het streven, zo laat hij weten in het programma NUtalk - Winterspelen.

Met de tweemansbob eindigden Van Calker en remmer Bror van der Zijde tot hun tevredenheid als negentiende.

Het resultaat stond echter niet voorop. Die runs waren vooral bedoeld om aan de olympische baan te wennen richting de wedstrijd voor de viermansbob.

Zaterdag komt piloot Van Calker daarmee voor het eerst in actie. Dan ligt de lat duidelijk hoger.

''Het doel is om na de eerste run de top tien in te springen. Het zal heel dicht bij elkaar liggen. De start zal belangrijk zijn en het sturen natuurlijk ook. We weten dat we goed materiaal hebben. Nu is het een kwestie van datgene doen waar we voor getraind hebben.''

Podiumkansen lijkt Van Calker niet te hebben. ''Een medaille is niet reëel. Als dat wel zo mag zijn, dan is dat het ultieme. Maar goed, daar is wel alles op gericht. Daar hebben we dag in dag uit keihard voor gewerkt.''

Naar volledige website